• Vanaf 1 juni  t/m 1 december 2010
    Functie:          Manager Bedrijfsvoering
    Werkgever:   GGZ Drenthe

                             Beter Leven Kliniek te Veenhuizen Opdracht
    De doelgroep is dak en thuislozen, mensen uit Amsterdam en Rotterdam met een lichte verstandelijke beperking, psychiatrische problematiek en verslavingsproblemen. De bedoeling is deze mensen behandeling te bieden opdat ze weer kunnen herintegreren in de gemeente van herkomst met behulp van een gecreëerd vangnet en netwerk.
    Mijn opdracht is het verbeteren van de interne organisatie: “Het huishouden op orde brengen”, de organisatie van pioniersfase naar een professionele organisatie ondersteunen in het ontwikkelen. Persoonlijke effectiviteit in relatie tot professioneel samenwerken zijn belangrijke drijfveren in dit veranderingsproces. De bedrijfsvoering in het kader van doelmatig en efficiënt werken wordt omgebogen naar stuurinformatie voor de leidinggevende.
    Resultaten
    De analyse is gemaakt, het plan van aanpak in contouren besproken en de opdrachtgever heeft goedkeuring gegeven aan de veranderiingsprocessen en de bijbehorende planning.
  • Periode juni 2006 tot juni 2010 Functie:           Sectormanager Zorgondersteuning                                                 
    Werkgever:    St De Zijlen
                            
    Tolbert/Leek
    Taken en verantwoordelijkheden
    Aansturing van de sector Zorgondersteuning, bestaande uit vijf stafdiensten, cliëntservicebureau, specialistische hulpfuncties, gedragsondersteuning (orthopedagogen), medische dienst en zorginnovatie. Tevens MT lid.
    Opdracht
    Herinrichten van de bedrijfsprocessen van de sector, centraal en decentraal via dienstverleningsovereenkomsten (SlA’s), voor de regio’s. Dit is vooral gericht op de functie behandeling.   Uitdaging: invloed van verandering financieringsstelsel (modernisering AWBZ, herallocatie van middelen en implementatie). Onnodige bureaucratie voorkomen en toch duidelijke kaders voor verantwoording met koppeling aan de indicatie van de cliënt.
    Omvorming van de sector van aanbod naar een vraaggerichte ondersteuning (decentraal). Integraal in samenwerking met de andere ondersteunende sectoren; P&O en Beheer, een ondersteunende zorginfrastructuur inrichten/faciliteren voor het primaire proces. Voorbeeld hiervan is het inrichten van een digitale zorginfrastructuur met koppelingen tussen de persoonlijk plan van de cliënt, diens indicatie en de verantwoording daarvan. Bedrijfsprocessen zijn zo ingericht dat doorontwikkeling naar Bussines Intelligence mogelijk is (workflows  P&O, kwaliteit- en deskundigheid van medewerkers en het beheer, op het gebied van bijvoorbeeld huisvesting maar ook centrale en maaltijdvoorziening etc.).
    Bestuurlijke (strategische) participatie kennisbeleid VGN.
    Voorzitter realisatie ketenzorg LVG+ jeugd provincie Groningen.
    Participatie onderzoek en lectoraten; RUG en HBO opleidingen.
    Opzetten kennisbeleid in de organisatie en in een netwerkstructuur.
    Resultaten
    De bovengenoemde zaken stevig ‘in de steigers’ gezet, deze zijn in de fase van implementatie, scholing en verdergaande borging van het ingezette beleid.
    Provinciale beleidsnotitie ketenzorg is tot stand gekomen en ook deze is in fase van implementatie.
          
  • Periode 2003-2006 Functie:         Regiomanager Noord Nederland
    Werkgever: 
    St Humanitas DMH (Dienstverlening aan Mensen met een Handicap)
                            Nieuwegein

    Taken en verantwoordelijkheden
    Aansturing van Regio Noord, pioniersorganisatie, die een enorme groei heeft doorgemaakt in tien jaar tijd. De benodigde ondersteuning en afstemming tussen lijn en staf was achtergebleven ten opzichte van de schaalgrootte in combinatie met een instroom van cliënten met moeilijk te begeleiden gedrag, die nadrukkelijk deel wenst uit te maken van de samenleving.
    Tevens MT lid Humanitas DMH landelijk.
    Start opdracht 2003. Verstevigen interne organisatie en versterken positie in het externe veld.
    Bestuurlijke (strategische) participatie VGN o.a. in de 3 noordelijke provincies, locale overheden etc.
    Resultaten
    De pioniersorganisatie omgevormd naar een professionele organisatie.
    Verbeteren van de interne bedrijfsvoering, zowel aan de systeemkant als procesmatig; productieafspraken met het zorgkantoor, productrealisatie en verantwoording (administratief) efficiënt vormgegeven en daarnaast door middel van dienstverleningsovereenkomsten het primaire proces in de lijn kwalitatief en vraaggericht ondersteunen.
    Projecten
    Woonvormen voor jong volwassen cliënten met moeilijk te begeleiden gedrag (scheiden wonen en zorg) te ontwikkelen in samenwerking met woningbouwcorporaties in Drenthe en Groningen.  (o.a Stadwijck te Hoogezand)
    Uitbreiding van bestaande dienstverleningsvormen.
  • Periode  2000-2003
    Functies:        Directiesecretaris en projectleider systeemontwikkeling
    Werkgever:   St. De Amerpoort, transmurale organisatie Sector gezondheidszorg VG
                            
    Baarn
      Directiesecretaris
    Taken en verantwoordelijkheden
    Initiëren en aansturen projectorganisatie voor drie samenwerkende organisaties St. Abrona, St. De Amerpoort en St. ASVZ-Utrecht, verantwoordelijk voor periodieke- en systematische rapportage. Resultaten
    Projectstructuur bestendigd in de lopende organisaties Abrona en De Amerpoort.
    Projecten
    Sociaal beleid (3 projecten); Zorg en Dienstverlening (5 projecten); Facilitaire zaken (2 projecten); Communicatie en PR; tevens projectleider automatisering;

    Projectleider systeemontwikkeling
    Taken en verantwoordelijkheden
    Verstevigen van de interne bedrijfsvoering conform beleid van integraal management en faciliteren van het secundaire proces.
    Resultaten
    Opzet beleidscyclus; managementinformatiesysteem; productomschrijving en kostprijsberekeningen invoering bekostigingssystematiek (PVB)
    Projecten
    Onderdeel uitmakend van de bestaande bedrijfsvoering. 

Tijdelijke taken en relevante werkzaamheden

  • Periode 01 juli / 01 november 2001
    Functie:         Adviseur
    Werkgever:  Verpleeghuiszorg St. Zorgpalet 
                            Hoogeveen
    Taken en verantwoordelijkheden Advies ter verbetering van het functioneren van de ondersteunende dienst Behandeling & Begeleiding in het verpleeghuis Weidesteyn. Resultaten Opzet jaarwerkplan en ontwikkeling organisatiestructuur in samenwerking met medewerkers uit de dienst, ontwikkeling conceptueel kader voor intern contractmanagement. Projecten Opzet contractmanagement in samenwerking met de Economische- Administratieve dienst.
          
  • Periode 01-09-2001 / 01-10-2002 
    Functie:         Manager (interim)
    Werkgever:  St. De Amerpoort
                            Baarn Taken en verantwoordelijkheden
    Lijnverantwoordelijkheid: aansturen van de dienst en implementeren van een vakgroepstructuur in de ondersteunende dienst Centrum en Zorg Ondersteuning.
    Inhoudelijke koersverandering; dienstverlening van aanbod- naar vraaggerichte ondersteuning. Invoeren van SLA’s.
    Resultaten
    Draagvlak gerealiseerd en de vakgroepstructuur geïmplementeerd; opzet profiel functie teamleider en profiel manager van de dienst.
    Projecten
    Opzet interne dienstverleningscontracten vanuit de dienst CZO naar de divisies wonen en dagbesteding; faciliteren netwerkorganisatie en opzet gezondheidscentrum met collega instelling (Sherpa).
  • Periode 1995 – 2000
    Functie:         Sectormanager wonen locatie Drachten
    Werkgever:  St. Maartenswouden, 
                            intra-murale organisatie Sector gezondheidszorg VG
                            Drachten
    Taken en verantwoordelijkheden
    Aansturing van een reorganisatie als gevolg van externe noodzaak: dreigend faillissement en voor  50 cliënten geconstateerde ondermaatse zorg (onder curatele van de inspectie). Verbeteren van de interne bedrijfsvoering en bestendiging bedrijfsvoering omslag van top-down naar bottum-up (managementstijl).
    MT-lid en integraal verantwoordelijk.
    Resultaten
    Reorganisatie geslaagd en bestendiging van ingezet beleid gerealiseerd, o.a opheffing van onder curatelestelling door de inspectie. Managementinformatiesysteem als stuurinstrument voor het middenkader, bedrijfsplan als format, basis gelegd voor resultaat verantwoordelijke eenheden en zelfsturing.
    Projecten
    Deconcentratie: realisatie kader van logistieke planning voor deconcentratie voor 300 cliënten in de provincie Friesland; primus interpares voor externe relaties op strategisch niveau o.a: gemeenten, lokale zorgaanbieders, woningbouwcorporaties.
     
  • Periode 1994-1995
    Functie:         Casemanager; tevens docent en waarnemend coördinator. Werkgever:  St Molendrift
                            Groningen
    Taken en verantwoordelijkheden
    Casemanager
    Advisering van zorginhoudelijke processen en advisering van bedrijfsvoering in diverse instellingen voor verstandelijk gehandicapten in het Noorden van het land.
    Docent onderwijs post HBO
    “omgang verstandelijk gehandicapten met ernstige gedragsproblemen”.
    Waarnemend coördinator: acquisitie, aansturing en coaching casemanagers.
    Resultaten
    Verbetertrajecten ingezet rond individuele cliënten.
    Projecten
    casuïstiek.
  • Periode 1983-1995
    Functies:       Afdelingshoofd afdeling Vorming en ontwikkeling
    Werkgever:  St. Hoeve Boschoord van oudsher TBS instelling 
                            vanaf 1986 AWBZ instelling
                            Boschoord

Periode 1990-1995
Functie:        Afdelingshoofd afdeling Vorming en ontwikkeling
Taken en verantwoordelijkheden:
Lijnverantwoordelijkheid: aansturing team en ondermeer; budget beheer; beleidsontwikkeling; beleidsvoorbereiding; initiëren innovatieve projecten, methodiekontwikkeling. MT-lid. Resultaten:
Initiëren professioneel werken: resultaatgericht en methodisch. Methodiekontwikkeling therapieprogramma, dader-slachtoffer problematiek en (gok)verslaving. Projecten:
Participatie interne landelijke werkgroepen.
Periode 1983-1990
Functie:   Sociotherapeut
Taken en verantwoordelijkheden:
Mentorschap zorgcoördinatie met de volgende aandachtsgebieden:
   – dader- en slachtofferproblematiek
   – bejegening
   – implementatie BOPZ-wet.